Novinky

< Zpět na aktuality


Jak zabalit křehké zboží?

Máte křehké zboží a hledáte způsob, jak jej co nejlépe zabalit tak, aby se nerozbilo? V tomto článku vám dáme jednoduché tipy, jak křehké zboží zabalit co nejsnadněji a nejefektivněji.

Pokud dáte křehké předměty do krabice bez jakékoliv ochranné výplně, je téměř jisté, že se velmi křehké předměty při manipulaci rozbijí. Předejít tomu můžete v první řadě pořízením kartonové krabice z pětivrstvé lepenky, která lépe odolává nárazu či poškození nežli klasická krabice z třívrstvé lepenky. Poté je také důležité, co vše do krabice dáte. Určitě není vhodné kombinovat křehké předměty s jinými těžkými předměty, protože by je mohli poškodit.

Klopové krabice z vlnité lepenky 5VL

A teď se dostáváme k tomu nejdůležitějšímu, a tím je ochranná výplň krabice. Spousta lidí tento problém řeší použitím novinového papíru. Je to sice lepší než nic, ale zaručenou ochranu předmětů tím mít nebudete. Asi nejosvědčenějším pomocníkem je při ochraně křehkého zboží bublinková folie. Bublinky dokážou odpružit nárazy a ochránit tak před rozbitím i křehké sklo či porcelán. Bublinkové fólie jsou k dostání v různých tloušťkách a pořídit je můžete v praktických rolích. Předmět stačí zabalit do bublinkové folie, zajistit lepicí páskou a vložit do kartonové krabice, ve které je ještě další fixační materiál, který zabrání pohyb předmětu v krabici. K tomu se vám budou hodit kromě bublinkové folie také proklady z lepenky.

Bublinková folie

 

 

Kontakty Akart CZ spol. s r.o.
Bystřička 384
756 24 Bystřička

Mobil: +420 774 500 656
Mobil: +420 775 514 529
E-mail: info@akart.cz

Ukaž na mapě
Enjoyed with Azami.cz
Enjoyed with Azami.cz